Cégünk története, termékismerteto.

1989-ben alapították Balázs Oszkár pedagógus, zeneiskolai szakfelügyelo, és Igric Sándor a Magyar Állami Operaház zenekarának ütohangszeres muvésze, akik jelenleg is a cég vezetoi.

A húszéves kisérletezés bebizonyította, hogy a hazai fehér akáccal ki lehet váltani a kipusztulóban lévo dél-amerikai trópusi fafajtákat a xilofonok, xilorimbák, marimbák hanglapjai alapanyagaként. A fehér akác ugyanis a törzsfejlodést tekintve egy-törzs, egy-család ezekkel. A hosszú kisérletezés igazolta, hogy a fizikai tulajdonságaik is nagyon hasonlóak, és megfelelo speciális szárítással kiváló hang-alapanyag készítheto belole. Ezekre a tapasztalatokra alapozva indítottuk el a sorozatgyártást, és jelenleg is ezt a fa-alapanyagot használjuk natur-lakkozott és pácolt-lakkozott kivitelben.

Fém hangszereink hanglapjainak alapanyaga ötvözött alumínium, illetve készítünk acél harangjátékokat is.

Pedagógiai hangszereink kifejlesztése a nagy hagyományokkal rendelkezo magyar ifjúsági zenekultúrára támaszkodik. A csoportos zeneoktatás segítésére fejlesztettük ki hangolt nyeles csengettyuinket, rezonátordobozos basszus-xilofon és metallofon hangsorainkat melyek tapasztalataink szerint a gyógypedagógiában is alkalmazhatóak.

Pedagógiai hangszereinket is a legmagasabb igényeknek megfeleloen hangoljuk. Fontosnak tartjuk a természetes és az újrahasznosítható anyagok beépítését.


Hangszereinket a hazai forgalmazáson kívül exportáljuk az USA-ba (Kaliforniába), Németországba, Ausztráliába, Svájcba, Spanyolországba, Hollandiába, Olaszországba és Ausztriába is.

Termékeink hazai alapanyagból, kizárólag magyar munkaerovel készülnek.